Wenn 2009 Music Quiz

2009 was the year of Taylor Swift, Katy Perry, Jay-Z, the Black Eyed Peas, Susan Boyle - and Rihanna's punch up with Chris Brown.
And, as we embark on a bright, shiny New Year, here's your chance to look back at the past 12 months and test your memory at the same time.
Are you a music mastermind or a tone deaf dimwit? Turn off your iPod, put down your MP3 player and give the ultimate 2009 pop, rock and rap quiz your full attention.
Have fun...

1. Which rapper infuriated Mariah Carey and her husband with 2009 lyrical claims he romanced her nine years ago?

a. Jay-Z
b. Eminem
c. Kanye West

2. Which pop star released a catchy pop single called Party in the U.S.A. over the summer?

a. Kelly Clarkson
b. Taylor Swift
c. Miley Cyrus

3. Which legendary rocker teamed up with Dave Grohl and Josh Homme to form Them Crooked Vultures?

a. Jimmy Page
b. Robert Plant
c. John Paul Jones

4. Who won the coveted Album of the Year prize at the 2009 Grammy Awards?

a. Coldplay
b. Robert Plant and Alison Krauss
c. Amy Winehouse

5. She sang about Ego and Single Ladies in 2009. Name the R&B superstar.

a. Mariah Carey
b. Rihanna
c. Beyonce

6. Which musician welcomed a daughter called Lou Samuel this year?

a. Christina Aguilera
b. Seal
c. Pete Wentz

7. What was the name of Pearl Jam's hit 2009 album?

a. The Fixer
b. Riot Act
c. Backspacer

8. Who broke Elvis Presley's record by scoring his 11th consecutive number one in the U.S. album charts in September?

a. Jay-Z
b. Sir Paul MCCartney
c. Eminem

9. Which singer paid tribute to Michael Jackson by wearing a white glove during her set at the U.K.'s Glastonbury Festival?

a. Lady Gaga
b. Lily Allen
c. Kylie Minogue

10. Which chart star released her first full-length album sung entirely in Spanish?

a. Shakira
b. Nelly Furtado
c. Jennifer Lopez

11. Who branded Kanye West a "jacka**" for interrupting Taylor Swift's acceptance speech at the MTV Video Music Awards?

a. Bono
b. Sting
c. U.S. President Barack Obama

12. Which pop star appeared in a cameo on hit TV show Gossip Girl in November?

a. Kylie Minogue
b. Lady Gaga
c. Madonna

13. Which singer had a tattoo of a smiling strawberry etched on her ankle in 2009?

a. Shakira
b. Pink
c. Katy Perry

14. What was the name of Taylor Swift's fourth single from her album Fearless?

a. Fourteen
b. Fifteen
c. Sixteen

15. Which British singer was attacked during a book signing in London?

a. Lily Allen
b. Robbie Williams
c. Leona Lewis

16. Which member of Kings Of Leon wed in 2009?

a. Nathan
b. Caleb
c. Matthew

17. What flighty name did Good Charlotte star Joel Madden and girlfriend Nicole Richie give their second child?

a. Robin
b. Sparrow
c. Wren

18. Which pop star caused outrage in Australia over her lip-synced shows?

a. Christina Aguilera
b. Pink
c. Britney Spears

19. Which rock legend celebrated his 60th birthday in 2009?

a. Sir Paul MCCartney
b. Bruce Springsteen
c. Mick Jagger

20. Which legendary rocker shattered his collarbone after falling from the stage during a gig in August?

a. Steven Tyler
b. Rod Stewart
c. Mick Jagger

21. Which of rocker Ozzy Osbourne's kids donned their dancing shoes to compete in the U.S. reality series Dancing With The Stars?

a. Jack
b. Kelly
c. Amy

22. Chris Brown and Rihanna pulled out of performances at which prizegiving following their fight the night before?

a. MTV Video Music Awards
b. Grammys
c. American Music Awards

23. And which rapper gave the couple the keys to his Florida mansion, so they could try to patch things up?

a. Diddy
b. Jay-Z
c. Lil Wayne

24. How many consecutive weeks did the Black Eyed Peas spend at number one on the singles chart in America?

a. 26
b. 20
2. 16

25. Name the Rolling Stones song Scottish singing sensation Susan Boyle covered in 2009.

a. Jumping Jack Flash
b. Wild Horses
c. Paint It Black

26. Which comeback queen scored a worldwide hit with the album I Look To You?

a. Whitney Houston
b. Barbra Streisand
c. Annie Lennox

27. Who emerged as the frontrunner to replace Rod Stewart in the reunited The Faces?

a. Mick Hucknall
b. Eddie Vedder
c. Justin Timberlake

28. She opened both the MTV Video Music Awards and the American Music Awards with stunning musical numbers. Name her.

a. Madonna
b. Rihanna
c. Janet Jackson

29. Which British band split up just minutes before they were due to play at a festival in Paris, France?

a. Blur
b. Oasis
c. Coldplay

30. What was the date the music died for Michael Jackson fans?

a. 25 June
b. 28 June
c. 1 July

Answers:

1. b
2. c
3. c
4. b
5. c
6. b
7. c
8. a
9. b
10. b
11. c
12. b
13. c
14. b
15. c
16. a
17. b
18. c
19. b
20. a
21. b
22. b
23. a
24. a
25. b
26. a
27. a
28. c
29. b
30. a.


Contactmusic

Advertisement

Editors Recommendations

The Fifty Shades of Grey Movie Trailer Is Here: Was It Worth The Wait?

The moment Fifty Shades of Grey fans have been waiting for is finally...

The Fifty Shades of Grey Movie Trailer Is Here: Was It Worth The Wait?

Alec Baldwin (Mostly) Off The Hook On Disorderly Conduct Charges

Alec Baldwin was in court on Tuesday, facing charges of disorderly...

Alec Baldwin (Mostly) Off The Hook On Disorderly Conduct Charges

Pitbull feat. John Ryan - Fireball

Pitbull drops his eighth studio album 'Globalization' later this year and...

Pitbull - Fireball Video

The British Film Institute: 'There Are Too Many Films'

The BFI have condemned the amount of films released in British cinemas...

The British Film Institute: 'There Are Too Many Films'

What The Critics Are Saying About Scarlett Johansson's 'Lucy'

Early reviews of Scarlett Johansson’s new movie Lucy are piling up...

What The Critics Are Saying About Scarlett Johansson's 'Lucy'

Dwayne Johnson Battles His Way Through Non-Stop Absurdity In "Hercules"

It’s Hercules time! So we know that Dwayne Johnson made a lot...

Dwayne Johnson Battles His Way Through Non-Stop Absurdity In
Advertisement

Arty Ft. Angel Taylor - Up All Night [Lyric] Video

Russian musician Arty has collaborated with Angel Taylor on his latest single 'Up All Night', released on...

Arty - Up All Night (Lyric Video) Video

Those Colin Farrell for 'Iron Man 4' Rumors Refuse To Die

Rumors are abound that seminal Iron Man actor, Robert Downey Jr, will not be...

Those Colin Farrell for 'Iron Man 4' Rumors Refuse To Die

Marvel Announces Release Date for Unknown Movie - What Could It Be?

Last week Marvel studios took the unusual step of announcing five upcoming...

Marvel Announces Release Date for Unknown Movie - What Could It Be?


More recommendations

Advertisement

Comments

Newsletter

Subscribe to this news alert service to receive news and reviews on

Unsubscribe | Unsubscribe All